hesabın var mı? giriş yap

  • sözlükten bazı arkadaşlarım bilirler, iki tane kızım var, büyüğü sudeniz işte, 7 yaşında.
    evden çıkacağı zaman ne giyeceğine karar vermek için bir on, on beş dakika düşünür. gelir sorar, baba bu oldu mu falan diye. yedi yaşında bir kız çocuğu güzel görünmek istiyor. kimseye kuyruk sallama derdi yok. sevgilisi yok. fingirdeşmeye değil cimnastiğe, yüzmeye falan gidiyor.

    şimdi kızım büyüyor, büyüyecek daha. sürekli büyüyor, kaygılanıyorum. ergenliğinden itibaren maruz kalacağı şerefsizlikleri düşündükçe elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemiyorum. biliyorum, öngörebiliyorum tacizin hangi boyutlarıyla karşılaşma ihtimali olduğunu.

    özgecan' da yedi yaşındaydı bir zaman. çantasında biber gazı taşıyacak kadar tanımıştı içinde yaşadığı ahlakı yüksek, bununla övünen toplumu. olmadı. olamadı. yaşayamadı daha fazla.

    sizler, kadınların gönlü olmasa süslenmez diyenler, sizler dişi köpek kuyruk sallamazsa diyenler, sizler evinde otursaydı ne işi var üniversitede diyenler; hepiniz katilsiniz. hepinizin elinde özgecan'ın kanı var.
    bunu bilin de, yine ne diiyorsanız demeye devam edin.

    benden uzak durun, ailemden uzak durun, sevdiklerimden ve onların ailelerinden.
    inandığınız her neyse belanızı versin. o allah değil bence. sahiden inandığınız bir şey varsa tabii.

  • sinir bozucu bir kararla nihayetlenen dava.

    kasten/taksirle adam oldurme vb ithamlardan beraat etmis, sadece guvenlik guclerine yanlis bilgi vermekten 4 gun hapis cezasi almistir casey anthony.

    yalniz bu elim olaydan kisa bir sure sonra olayin kurbani olan 2 yasindaki caylee isimli kucuk kizla ayni ismi tasiyan ve "caylee yasası" olarak anilan yasa yururluge girmistir.

    buna gore kucuk cocuklarin istismar, kayip ya da kurban oldugu davalarda guvenlik guclerini yanlis bilgilendirmek veya bilgi saklamak 20 yil hapis cezasina neden olabilecek.

    butun deliller ve dava surecindeki tutumun nedeniyle gonul rahatligiyla ifade edebilirim ki; sen tam bir pisliksin casey.

  • 65 yaş üzeri kullanıcılar için getirmesi bedava ve “getirevlat” kodlu %10 indirim

    sağlık personeli için de aynı şekilde getirmesi bedava ve “minnettar” kodlu %10 indirim

    yapan uygulama. böyle ufak jestlerle mutlu oluyor insan.

  • bu paylaşımdan sonra misvak dergisi almamaya karar verdim. bundan böyle papia ya da selpak gibi markaları tercih edeceğim.

  • annemler beni yengem'e bırakmıştı bir yere gidiyorlar diye. yengem'e demiştim oyun oynayalım. tamam dedi ne oynayalım? dedim sen kaç ben sana tecavüz etmeye çalışayım... ulan diyorum, inşallah hala hatırlamıyordur.

  • az önce almanya'daki kuzenimin söylediğine göre, istanbul'a uçak bileti bulamadığı için taksiyle yola çıkmış teknik direktör. ayakkabı bile giymemiş adam, terlikleriyle ve gazi eşofmanıyla apar topar çıkmış evden.

    edit: lan yazık adama be. aykut istifasını geri alınca öyle ortada kaldı adam. 7 bin euro taksi parası da cabası...

  • soğanla, salçayla hiç edilmemesi gereken leziz gıda.

    özel tarifimi vereyim de tam olsun:

    -------------------parmesanlı ve kuru domatesli istiridye mantarı--------------------

    -öncelikle 2-3 diş sarımsağı çok hafif pişiriyoruz wok tavamızda iki kaşık zeytinyağı ile,

    -ardından, yarı kurutulmuş domatesi parçalara ayırıp sarımsağa katıyoruz, bir miktar daha kızartıyoruz, 1-2 dakika.

    -el yordamıyla parçaladığımız istridye mantarlarımızı tavamıza ekliyoruz ve var gücümüzle kavurmaya başlıyoruz orta ateşte, sarımsakların yanmaması için dikkat ediyoruz,

    -rengi değişip ölmeye başlayan mantarlarımıza yarım paket krema ekliyoruz,

    -krema ile pişirmeye devam etmeden önce değirmenden bir miktar karabiber çekiyor ve ekliyoruz,

    -bir adet muskat cevizinin 1/3'ünü rendeleyip ekliyoruz ve hepsi beraber 5 dakika daha pişiriyoruz,

    -artık iyice ölen, kremasını çeken mantarlarımızın üzerine bir avuç parmesan ekleyip çok fazla karıştırmadan 1-2 dakika daha pişiriyoruz,

    sonra hapur hupur yutuyorsunuz. iyi hissetmek ve hakkını bir nebze daha vermek için soğuk bir beyaz şarap açın.

    tam olarak bu tarifi yapın ve hakkını verin şu meretin.

  • filmin sonuna çekim hatalarını eklemişler birde, ulan zaten çekimin tamamı hata hahahah.

    güne gülerek başlamama sebep olan video.

  • sonuna kadar haklı buluyorum istifa eden adamı.
    arkadaşlar uzman doktor dünyanın bir çok yerinde hemşirenin 4-5 katı maaş alır. bakın hemşire daha çok çalışıyor demekle o iş olmaz.bir firmada genel müdür işçiden az çalışır. ama şirket müdüre işçinin 10 katını verir.siz şimdi üst düzey yazılımcı inşaat işçisi ile aynı şartlarda mi çalışıyor sanıyorsunuz.isci her zaman daha çok çalışır daha pis iş yapar daha az kazanır. bir firmada bir yerde kim en az çalışıyorsa o en fazla kazanandir. neyse doktor işin tüm sorumluluğu alıyor uzman doktor olmakta o kadar kolay değil. bugün atama bekleyen binlerce hemşire var 100 bin hemşireyi kovsan 15 güne yeri dolar. 5 tane cerrah ilde istifa etse yeri dolmaz. o yüzden sağlık çalışanı diye birşey olmaz. doktor amirdir gerekirse 30 da alır 50 de alır anahtar adamdir. diğer kamu çalışanları ilede bir tutulamaz. dediğim gibi uzmanlık gerektiren bir iş yapıyor bir uzman doktor 10 senede yetişiyor. tüm kamu çalışanları eşit değildir. yarın devlet 100 bin polis 100 bin öğretmen 100 bin hemşireyi görevden alsa 15 güne yerine gelecek adam hazır. diyorum 5 cerrah istifa etse yerine kim gelecek özelde bir ameliyat artik 20 bin tl. 5 bin tl için bu adamlar istida ettiğinde halk olarak biz daha çok zarar görürüz.

  • "yıllar önce bir karadeniz kasabasında görev yaparken, kansızlık nedeniyle başvuran bir hastamı muayene ediyordum. konjoktiva dediğimiz alt göz kapağının içine bakarken, bir yandan da :
    'amca sende basur mu var?' dedim.
    kansızlığın baş sebeplerinden biridir ve karadeniz'de bu duruma sık sık rastlanır. amcanın dışarı çıkarken yanındaki arkadaşına söylediğini hâlâ hatırlarım...
    'ne doktormuş be, helal olsun..! gözümden baktı, göötümdekini gördü.' "

    acı çekmeden muayene olma yöntemleri de varmış. sorundan muzdarip olanların bu doktora gözükmesi tavsiye olunur.

    edit: anı bana ait değildir. mail yoluyla elime geçti. paylaşalım dedik.