• gorki'nin cocuklar icin yazilmis hikayelerini iceren, kahrolsun emperyalizm ideolojisini canladiran devrimci altyapiya sahip cocuk kitaplarindan biri. arkadas kitaplar tarafindan basilmamis oldugu hatirda kalmis.
  • ayçiçeği bitkisinin ilginç hareketinin, dogrultusunu belirtir. bu bitkilerin her birinin güneşe aşık oldugu ileri sürülmektedir. her an onu izlemektedirler. kayboldugunda ise başlarını öne eğerler, sabah geldiğinde hepsi birden kaldırırlar -yanlış anlamayın ereksiyonla ilgisi yok- tekrardan o hiç degişmeyen yörünge üzerinde sevgili güneşi takip ederler.

    fakat üzücü olan nokta, güneşin bir kara delik'e aşık olmasıdır. bütün ayçiçekleri bunu bilirler bu yüzden hepside karşılıksız bir aşk yaşamaktadırlar.

    (bkz: aşk oyunu buna derler güzelim)
  • gunese dogru haydi eller havaya isimli bir ayna parcasi vardi.
    running wild'in bir parcasini bire bir kopyalamislar.
    simdi hatrimda degil parcanin adi.

    (bkz: bu kadar da olmaz ki)
  • nazım hikmet ran'ın senaryosunu yazıp yönettiği 1937 yapımı siyah-beyaz / politik-fantastik film.dekorlarını abidin dino'nun tasarladığı,oyuncular arasında arif dino ve neyzen tevfik'in de bulunduğu süper kombo efsane bir film.maalesef izlenmesi imkansız olan film.
  • nazım hikmet'in 1937 tarihli kayıp filmi. film ortada yok lakin rivayet odur ki mütareke yıllarında hafızasını kaybeden bir gencin cumhuriyet döneminde geçen hikayesini anlatmaktaymış. oyuncuları arasında ferdi tayfur ve neyzen tevfik bulunuyormuş.
  • deniz tekin'in türkçe sözlü muhteşem güzellikteki eseri. tam arka fonda açıkken uzaklara dalarak demlenmelik şarkı. insan gerçekten hayret ediyor.

    sözlerini de yazalım; *

    içimde durmadan yürüyen biri var
    susturamadım
    bastıramadım
    bezdiremedim dahasından

    önümde durmadan ağlayan biri
    dur diyemedim
    sus diyemedim

    donduramazdım
    peşinden de gidemezdim
    bir yandan

    başka bir hayat var
    o yoldan gitmek istersek
    başka bir hayat var
    az ötemizde, uzak değil

    başka bir hayat var
    o yoldan gitmek istersek
    bir adım atman gerek
    güneşe doğru (x4)

    içimde durmadan ağlayan biri var
    susturamadım
    bastıramadım
    bezdiremedim dahasından

    önümde durmadan ağlayan biri
    dur diyemedim
    sus diyemedim

    donduramazdım
    peşinden de gidemezdim
    bir yandan

    başka bir hayat var
    o yoldan gitmek istersek
    başka bir hayat var
    az ötemizde uzak değil

    başka bir hayat var
    o yoldan gitmek istersek
    bir adım atman gerek
    güneşe doğru (x4)
  • 1937 yılında çekilmiş yerli film. ipek film leblebici horhor filminden çok zarar etmişti yeni ve düşük bütçeli bir film çekmek istiyordu. güneşe doğru filminin hikayesi bu dönem başlamıştır. filmin yönetmeni muhsin ertuğrul'dur. yardımcı yönetmen ve senaryoda ise nazım hikmet vardır. film fantastik bir hikayeyi anlatmaktaydı: mütereke yıllarında belleğini yitiren bir delikanlı 17 yıl boyunca kendisini hep o dönemde zanneder. ameliyatla iyileştikten sonra kendini birden türkiye cumhuriyetinde bulur. film istanbul ipek ve izmir elhamra sinemalarında gösterime girer. filmin konuk oyuncusu ise neyzen tevfik'dir. 1937 yılında çekilen bu filme dair kayıtlar halen bulunamamıştır. kaynak flood
  • nâzım hikmet'in senaryosunu yazıp yönettiği 1937 yapımı oyuncuları arasında arif dino, ferdi tayfur, mediha baran, neyzen tevfik isimlerinin olduğu kendi gibi afişi de kayıp film.
  • ben çocukken yayınlanan ve hayal meyal hatırladığım bir tgrt dizisi. başrollerinde aydan burhan*, bulut aras ve yılmaz köksal oynuyordu. edremit veya ayvalık -burası net değil-, zeytinlikler, rahibe kılığına girmiş kaçakçılar gibi tuhaf sahneler hatırlıyorum.* 27 bölüm sürmüş dizi. youtube'da bütün bölümleri var, ilgilisine.
hesabın var mı? giriş yap