2022 pasaport krizi sorunsalları

  • nvi'yi etiketleyerek attığım tweetlerin üzerine dm'den tc kimlik numaramı aldılar. yarım saat sonra ''pasaport işlemi ile ilgili fazlasıyla yoğunluğumuz bulunmaktadır. basımınızın hızlandırılması için bilgileriniz pasaport daireye iletilmiştir. işleminiz en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.'' şeklinde bir mesaj gelince biraz şüphelendim zira geçtiğimiz haftalarda arkadaşımdan sadece kimlik numarası istendi, kısa süre sonra da direkt pasaportun kargoya verildiği sms'i geldi. kendisine twitter'dan böyle ikinci bir dm atılmadı.

    sorum şu, bu mesajı aldıktan sonra pasaportu hızlıca ulaşan oldu mu yoksa twitter yöntemi artık çok yaygınlaştığı için yeni bir oyalama metodu mu sizce?

    mutlu edit: arkadaşlar dün akşam üzeri ptt'den gelen pasaportunuzu kabul ettik sms'inden sonra bu sabah elime ulaştı. tam olarak 24 saat sürdü. ankara'da olduğum için kargonun bu kadar çabuk geldiğini tahmin ediyorum. fakat önemli olan: bu yöntem hala çalışıyor, durumunuz gerçekten acilse twitter'dan nüfus ve vatandaşlık işlerini mentionlayarak derdinizi anlatın.