• iki hafta önce ankara yenimahalle'deki nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'nün arkasındaki pasaport teslim ofisine giderek üstesinden gelebildiğim krizdir.

    lokasyon

    zaten yazılmış ama başvurduğunuz pasaportunuz sonsuz bir 'basım öncesi kontrol aşamasında' durumuna girmişse, beklemek yerine imkanınız varsa ankara'ya gidip pasaportunuzu bu adresten 1-2 saat içinde alabiliyorsunuz. evet aylarca beklemek zorunda kaldığınız şey aslında iki saat içinde, belki daha kısa sürede, elinizde olabiliyor.

    ben saat 10:00 gibi ilgili ofise ulaşıp tc kimlik no'mu verdim. 11:30'da gelip pasaportu alabileceğimi söylediler. 11:30'a doğru cep telefonuma basılan pasaportun ptt kargoya teslim edildiğine dair bir sms geldi. 11:30'da geri döndüğümde ortam bayağı kalabalıklaşmıştı. ptt kargo'dan geldiklerini düşündüğüm görevliller isim okuyup kimlik kontrolü ile pasaportları teslim ettiler. benim adım 12:00-12:30 arasında okundu, kimliği gösterip pasaportu aldım.

    orada her şehirden gelmiş kader kurbanları vardı. kimisi pasaportu iki aydır beklediğini ama gelmediğini söyledi. artık uçuşları yaklaştığı için mecburen mersin ve istanbul'dan günübirlik gelenlerle dertleştik. oradaki insanların konuşmalarından problemin kağıt sıkıntısı olduğunu ve burada her gün 11:30'da ve 15:00 civarlarında 400'er pasaportun basıldığını ve dağıtıldığını duydum. yani eğer sizden önce çok kişi başvurmuşsa veya 11:30'dan sonra oraya giderseniz sanırım 15:00 civarlarında geri çağırıyorlarmış ve o saatte bir dağıtım daha oluyormuş. herkese başarılar, allah kurtarsın.
  • yenileme için başvurdum, 4 defa acil kaydı açtırdım, 15 günde geldi. bir pasaportu basamayacak kadar işleyişini yitirmiş devlet kurumları. eskiden maksimum 3 gün içinde gelirdi.

    her kurumda bir itibarsızlık bir liyakat yoksunluğu salgın gibi yayılmış. bunlar neden oluyor derseniz, siyasal islamın ahlakı ve liyakatı yok etmesinden.
  • çip yok liyakatsizlikten bahsediyoruz.

    yerli üretim yakın, geçer bu da dert etmeyin.
  • lan 15 milyon kimlik, 10 milyon ehliyet basıyor adamlar ak partimizin oy oranı artsın diye. (hem de veriliş tarihleri 2020 - 2021 olarak).

    ak partimizin kazanması sizin sikik yurtdışı tatillerinizden çok daha önemli !!1!
  • haziran başından beri bizim de alamadığımız pasaportun krizidir.
  • (bkz: #140050336)

    buraya da yazayım; insanların seyahat etmesi istenmediği için olan krizdir.

    "kanadada alması uzun süren seyahat defteri. şu anda tr'de 6 haftada çıkıyor bir pasaport. ben artık bu pasaportların çıkmasının uzun sürmesi muhabbetinin çip krizi vs. sebebiyle değil küreselcilerin insanların seyahat etmesini istememesine bağlıyorum. yoksa 2014'te 1 haftada gelen defterin 2022'de bu kadar zor alınmasının başka bir açıklaması yok (çip krizi diyeni üzerim)."
  • kendim deneyimleyerek de varlığına emin olduğum kriz.

    24 haziran tarihinde başvurmuş olduğum pasaportum sonunda bugün elime ulaştı. ancak neredeyse 1 ay süren bu sürecin nasıl nihayete erdiğini anlatmak istiyorum.

    öncelikle, istanbulda çok kalabalık olabilir, bir de randevuyu 3 hafta sonrasına almayalım diye zaten eşimin memleketine gitmişken orda halledelim, hızlıca da başvurumuzu yapar geçeriz diye düşündük ve bu şekilde randevumuzu aldık (genius level 1). ardından fotoğraflarımızı çektirdik, güzel güzel ilçe nüfus müdürlüğüne gittik ve mis gibi işlemlerimiz yaklaşık 5 dakika sürdü ve bitti. en son 2014 yılında pasaport almıştım, ve o zaman yaklaşık 3 gün içerisinde elime ulaşmıştı pasaportum diye hatırlıyorum (max 5 gündür, daha fazla değildi eminim).

    sonra tabi bu başlıktan haberim dahi olmadığı için, hemen geliyor kaçırmayalım diye 2-3 günlük bir tatilin ardından döndük istanbula ve bekleme aşaması başladı. tabii ki günlerce ekranda gördüğümüz yazı "basım öncesi kontrol aşaması" diye ilginç bir statüydü. sonrasında baktım 2 hafta geçti ve hiç hareket yok, başladım nüfus ve vatandaşlık işlerini darlamaya.

    ilk olarak alo199 adresinde bir form var, günlerce her gün hem eşim hem kendim için o formu doldurdum. baktım halen ilerleme yok, bu sefer 199'u arayıp acil kaydı oluşturdum, ancak halen bir ilerleme olmayınca en sonunda şikayet var sitesi üzerinde bulduğum bir postta bir kullanıcı nvidestek twitter hesabını (@tcnufusdestek) etiketleyerek tweet attığınızda anında geri dönüş aldığınızı ve ilerlediğini yazmıştı. tabii ki denedim, dün öğleden sonra 15:00 gibi twit attım, 3 dakika içinde dm üzerinden eşim ve benim tckn'lerimizi istediler, ve akşam 6 civarında basılmıştı pasaportlarımız.

    umarım benzer durumları yaşayanlara yardımcı olur anlattıklarım.
  • aynı sorunu yaşadım. telefonla hemen aradım pat bir acil kaydı, kaç gün geçti nerde kaldılar sonra bir baktım pasaportum yola çıkmış. hayır illa aramak mı gerekiyor hızlanması için benim anlamadığım konu bu.

    edit: nereyi aradığımı soranlar oldu. 199 arkadaşlar.
  • neredeyse 1 ay oldu yenileme başvurusu yaptığım pasaportum elime ulaşmadı. herhangi bir mesaj veya bildirim de gelmedi.
  • gri için olmayan krizdir.
hesabın var mı? giriş yap