• "lan nasıl pasaport alacak bu insanlar."

    yeni yılda, zamlı olarak.
  • kendisine hızlı gelenler için yok sayılan krizdir.

    bizim millet böyle bencildir. kendine dokunmadıkça "yoğ la öyle bir şey" modunda takılırlar. bunlara iki kuruş ver, önünde takla ata ata güvercine evrilirler.
  • ya hu gerizekalı mısınız?
    onlarca kez yazıldı şuraya.
    2023 başvuruları bir hafta içinde geliyor. sorun 2022 kasım aralık başvurularında. onları göndermiyorlar. sırf daha az harç ödendi diye. resmen cezalandırılıyor zamsız ödeme yapanlar.
    o yüzden şuraya gelip şubatta başvurdum üç günde geldi, ocakta başvurdum bir haftada geldi yazıp durmayın. anladık size kriz yok ve çok ama çok özel şanslı insanlarsınız.
  • ben anlamıyorum bu nasıl iş. başvuru yapıyorsunuz, normal insan gibi bekliyorsunuz 2 ay olmuş hâlâ ortalıkta yok, sizden sonra birileri telefonla arayarak acil diyerek almışlar. ben bu ülkede hakkım olanı doğru şekilde alabilmek için birilerini dürtmek, çakallıklar yapmak, ricacı olmak zorunda mıyım? hakkımın korunması için illa mücadele vermek zorunda mıyım?

    hastanede sıram kapılmasın, bankada önüme geçilmesin, trafikte normal gidebileyim aslında normal, sıradan, standart bir yaşam süreyim, insanca yasayayım diye sürekli insanları kontrol etmek, sürekli birilerini uyarmak, benim sorumluluğumda olmayan işleri bile takip etmek zorunda mıyım?

    buradan akıl veriyor insanlar, ara ve acil de, tivit at, meil at, aciliyetini göster, belge gönder onu yap bunu yap.. zorunda mıyım?

    2 ay olmuş başvuru yapalı, arayıp acil diyen öne geçmiş almış. bir de akıl vermiş sen de yap diye.. yapınca geliyormuş çünkü.

    edit: herkese ilgisi için çok teşekkür ederim. arama kurtarma gönüllüsüyüm. deprem bölgesine geçiyorum. mesajlarınızı okumam yanıtlamam uzun bir süre için mümkün değil. anlayışınız için teşekkür ederim.
  • arkadaslar manyak mısınız pasaport çıkarmanın vatandas olarak ne gibi ön hazırlığı ve ciddi sorumluluğu olabilir? isteyen nisan mayis'ta başvurur isteyen aralik'ta. sen bir iki ay once ocak ayinda her şeye kol gibi zam yapacagim dersen insanlar pek tabi kasim'da ve aralık'ta basvurulari yogunlastiracaktir. ya da kalkip geçen ay imei kaydini 6bin lira yapacagim ve telefon alımını kisitlayacagim dersen insanlar yil sonu yurtdışı çıkışlari hizlandirir. sen de buna gore hazırlıgini yaparsin.

    pasaport en temel şeylerden biridir. artik e devlet var, her sey online diye ovunuyoruz ama örneğin emekliye "git emekli olduğun kuruma dilekçe ver onlar da ankara'dan emeklidir yazısı alsin oyle basvur" deniyor. ya da sgk'ya git kagit al deniyor. bunu diyen nüfus müdürlüğü. önündeki ekranda tum sicilini ve emekli olduğunu gören şahsa diyor bunu. yani devlet birnevi kendine guvenmiyor.
  • defalarca anlatıldı bir kez de ben anlatayım.
    beyler 2023 yılında yapılan başvuralar 1 hafta ve ya en geç 2 haftada elinize geçiyor.

    başlıkta belirtildigi gibi 2022 pasaport krizi yazıyor.2022 yılının son aylarında gidip başvuranların çogu bekliyor. çünkü onlar zamsız fiyattan çıkardıkları için onların başvuruları en sona iteleniyor.devlet resmen cezalandırıyor insaları, sen zamsız almaya kalkarsın ha pasaportu diyor.

    gelip buraya benimki hemen geldi gibi şeyler yazmayın.
  • nickinin hakkını veren sik kafalıları görmemizi sağlayan krizdir, belirli bir kesimde para olması ekonominin şahane olduğunu gösteriyor olsaydı bugün ülkede bolluk içinde yaşıyor olurduk.

    tanım: devletin pasaportlarla ilgili yetişemediğini söyledikleri kriz.
  • başvuru neticesinde postaya verilmesinde gecikme olduysa, kısa süre içerisinde de uçağınız var ise, nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürüğü’den 2 saat içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. (geçen hafta teslim almış bulunmaktayım)
  • evet halk olarak yine biz suçlu olduk. ülkede %123 değerleme oranı olmasa da bu insanlar tam aralık ayında pasaport yenileyeyim diye acele edecekti zaten.
  • başlıktaki girdiler temmuz ayından başlıyor ama ekşiciler yine son güne bırakmayla ilişkilendirmiş. bu sene haftalarca randevu kovalandı, aylarca pasaport beklendi. bunlar haziran ayından beri yaşanıyor.

    t: ekşicilerin büyük oyunu gördüğü krizdir.
hesabın var mı? giriş yap