• net hatırlanamamakla birlikte yaklaşık olarak 1986- 1990 yılları arasında piyasaya sürülmüş, türkiye çapında tüm zamanların en güzel çikolatasıydı. şu an kafkas'ın sattığı kornet kestane şekerlerine benzeyen ama tadı ondan çok daha güzel olan, şahane bir üründü. hangi akla hizmetse sagra bir süre sonra üretimini tamamen durdurdu. zaten ondan sonra da sagra'dan öyle efsane bir marka hiçbir zaman çıkmadı.

    bak sagra'da çalışıp sözlük okuyan varsa sesleniyorum ona. gir fabrikanın tozlu arşivine, bul çıkar o jumbo formülünü. sok üretime, sür yeniden piyasaya. hem hayvanlar gibi satarsın, hem de sagra'yı pulp fiction'la hayata dönen john travolta gibi yeniden şöhrete kavuşturursun.

    biz de yeniden adam gibi çikolata yeriz amk.
  • gerçekten unutulmaz bir tattır, dünyada da bir eşi yoktur, içi kalın fındıklı çikolata, orta kısmı badem ezmesi ve en üstü sütlü çikolata ile kaplı olan bu bar, ilk etapta, 150 gramlık devasa bir boyutla piyasaya sürülür. biraz pahalıdır ama lezzeti, tadına doyulmazdan ötedir. 70 gramlık küçük jumbo çok sonra piyasaya çıkar ama yanı tadı vermez…

    kaynak

    not : zamanında çatal/kaşık/bıçak üreten aynı isimdeki diğer firma ile mahkemelik bir durumları olduğunu hatırlıyorum.

    not : alman çikolata üreticisi zentis'in belnuga isimli ürünü - şu anda sagra jumbo'nun tadına en yaklaşabilendir.
  • 80li yılların efsane abur cuburu... çikolata kaplı badem ezmesi... şu anki king size tadelle büyüklüğünde hatta belki daha da büyüktü. ağır, yemesi zor bir çikolataydı ama hiç affetmez götürürdük.
hesabın var mı? giriş yap