11 entry daha
  • gerçekte var olmayan ve dorlion yayınevi tarafından uydurulan bir jack london hikaye kitabı. peki nasıl gerçekte var olmayan? şöyle ki; bu kitapta geçen hikayeler gerçekten de jack london'ın kaleminden çıkma ancak jack london'ın bu isimde basılmış bir kitabı yok. hatta bu hikayeler jack london'ın bir başka kitabı -öz hakiki jack london kitabı olan- "the people of the abyss" kitabından alıntıdır. isteyen bu kitabın bölümlerinden hikayeleri kontrol edebilir.

    şimdi bunun bir hikaye kitabı olduğu iddia ediliyor ancak kitapta hikaye mahiyetinde üç metinden fazlası yok. kalanlar ise jack london'ın toplum, sosyal devlet, sefalet, işçi sınıfı ve adaletsizlik gibi hususlarda kaleme aldığı kısa kısa metinler.

    bu hikayelerin ortak noktası ise sefalet yüzünden çocukluğu ve yaşam enerjisi çalınmış, makineleştirilmiş çocuklardır. bildiğiniz üzere jack london kendi hayatını ısıtıp ısıtıp önümüze koymayı seven bir yazardır ve bunu gerçekten de oldukça güzel yapmaktadır. sizi bilmem ama ben her defasında bu numaraya düşüyorum ve onu zevkle okuyorum. kendisi de uzun zaman işçi olarak çalıştığı için bu hayatı iyi bilmekte ve kitaplarında işlemektedir. zaten onun kitaplarını peş peşe okuduğunuz zaman jack london'ın kendi hayatını dilimlere bölerek her bir yanını bir karaktere veya kitaba yedirdiğini görebilirsiniz. kimi zaman bir anarşist, kimi zaman bir kaşif, kimi zaman bir maceraperest, kimi zaman bir yazar, kimi zaman bir denizci, kimi zaman ise bir boksör olarak karşımıza çıkmasının sebebi de budur. yani bu adam gerçekten de aynı anda bunların hepsidir.

    naçizane tavsiyem bu kitabın okunmadan geçilmesidir çünkü aynı metinlere hakiki jack london kitaplarında rastlamak mümkündür.

    meraklısı için daha fazla jack london:

    jack london - kadın denen mucize
    jack london - şampiyon
    jack london - deniz kurdu
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap