22 entry daha
  • özet isteyenler olmuş, buyrun:

    emrah aslan adlı vatandaş, suzuki firmasının türkiye dahil üçüncü dünya ülkelerine insan sağlığını etkileyecek şekilde sistematik olarak defolu araçlar sattığı iddiasıyla bir yıldır bilimsel şekilde mücadele etmektedir. suzuki'nin türkiye'deki satış ortaklarına karşı açtığı davada, araçlardaki paslanma sorunu ve suzuki'nin bu konudaki tutumu mahkemeye taşınmıştır.

    davacı türkiye'de satılan suzuki marka araçların
    koltuk iskeletlerinde üretim hatası kaynaklı paslanma sorunu olduğunu belgelendirerek şikâyetçi olmustur. suzuki'nin avukatları, vatandaşı tüketici hatasıyla suçlayarak mahkemeye karşı savunma yapmış, ancak delillerle desteklenen iddialarla çürütülmüştür. tüketici hakem heyetine başvurulmuş ve bilirkişi raporu, araçtaki paslanmanın üretim hatası olduğunu tespit etmiştir. tüketici hakem heyetinin kararı sonrasında suzuki, tüketici mahkemesine itiraz etmiş ve davada yargılama devam etmektedir.

    emrah aslan, suzuki'nin tekliflerini reddederek davasını sürdürmekte ve suzuki'nin üretim hatalı araçları üçüncü sınıf ülkelere gönderdiği iddiasını delillerle desteklemektedir. ayrıca, suzuki'nin servis kayıtlarını mahkemeye sunmaması ve satıştaki yeni araçlarda hala aynı sorunun bulunması, davayı daha da güçlendirmiştir. emrah aslan, suzuki'nin tazminat ödemesini ve üretim hatası olan araçların geri çağrılmasını talep etmektedir. davanın hızlandırılması için yapılan başvuru reddedilmiş ve davaya ilişkin talepler mahkemeye sunulmuştur.

    mahkeme süreci devam etmektedir, ve tüm gelişmeler kamuya açık bir şekilde paylaşılmaktadır.

    edit: şukular chatgpt'ye dostlar. soranlar oluyor diye belirteyim.
615 entry daha
hesabın var mı? giriş yap