7 entry daha
  • bu sene gorece kisa bir donem deneyimledigim yasam sekli. benim kaldigim yer tropik bir adada, iliman havasindan mutevellit kuzey yarim kurenin- ozellikle de bati avrupa'nin kisindan kacan ve uzun sureli remote calisabilenlerin gecici kaldigi bir coliving/coworking eviydi. genel olarak insanlar 1 ila 3 ay gibi surelerle burada kalmakla beraber, noel-yilbasi haftasina denk geldigi icin 1-2 hafta civari kalanlarin cogunlukta oldugu bir donemde burada bulundum. yani ne derece normal/genel bir coliving deneyimiydi bilmiyorum.

    burada kaldigim surecte ben calismadim, ama normal is gununu devam ettiren birkac kisi vardi. kaldigim ev ozellikle remote calisanlari cekmeye calistigi icin ofis olarak kullanilabilecek guzel ortamlar yaratmislardi- sessiz ofis, bahcede birkac cesit ofis masasi hatta ayakta calisilabilen masalar ve monitorler de koymuslardi. grup halinde yapilan aktivitelerin cogunu 15.00'ten sonra (bati avrupanin geneline gore 1 saat geride bir lokasyondu) ve sabah 07.30'da (yoga gibi) planladiklari icin calisanlarin is duzenlerini bozmadan burada hayli rahat kalabilmeleri mumkun gorunuyordu.

    kahvalti ve aksam yemegi ortak yendigi ve bu ev tarafindan hazirlandigi icin modunuz olsun olmasin sosyallesmek zorundaydiniz bu evde. bir hostelde ya da otelde kalmaya kiyasla cok daha kolay ve hizli yeni insanlarla tanisabiliyorsunuz dolayisiyla. ama ayni zamanda biraz yorucu da olabiliyor.. sabah kalkar kalkmaz daha once hic tanimadiginiz 15+ kisiyle iletisimde olmak demek bu. ozellikle de kalanlarin sik degistigi bir donemse,bi sure sonra yeni insanlarla tanisasiniz gelmiyor artik, hikayelerini merak etmiyorsunuz. ben gorece kalabalik bir colivingde kaldim, bir daha denersem max 10 kisilik bir grupla kalmayi tercih ederim. tabi bu sefer de risk o 10 kisiyle pek bir klik olmazsa aranizda ne yapscaksiniz. belki de optimize etmesi zor; sansiniza nasil bir grup cikarsa kabullenmek.

    eger uzun donemli kalacaksaniz ve calismayi da dusunuyorsaniz bu surecte, kesinlikle tek basiniza bir airbnb tutmaktan ekonomik olarak cok daha uygun ve bir hostelde kalmaktan cok daha sakin. hem finansal olarak cebi hem de yalniz ve sosyal vakitleri optimize eden bir kalma sekli bu. kaldiginiz yere gore de farkli meslek ve milletlerden insanlar tanimaniz icin bulunmaz firsat. bu deneyimden once hic birebir bir polonyaliyla tanismamistim mesela, ve kafamda dinci tutucu avrupa'nin ucuz isci gucu toplum seklinde bir imaji vardi- berbat bir genelleme oldugunu bildigim halde. ıki polonyaliyla tanistim burada ve duygusal bellegimi 180 derece degistirdiler. en kisa zamanda polonyayi gidip gormeyi isteyecek kadar.

    eger tatil amacli kisa donem (~1:hafta civari- az da olsa bazi colivingler 2 haftadan az kalmaya izin veriyor) kalacaksaniz ve biraz da sosyallesebileyim diyorsaniz bence hostel daha mantikli bir secim. bag kurma baskisi olmadan ve daha ozgur bir sekilde belirleyebilirsiniz tatil planinizi. colivinglerin aktivite plani calisanlara gore sekillendirildigi icin size gore gereksiz bir esneklige enerji ve vakit harcamazsiniz, grubun geneliyle bag kurma baskisi da yasamadan caniniz istedigi zaman birileriyle tanisabilirsiniz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap