936 entry daha
  • neden bittiğini anlayamayanların bayıldığı manga.

    bu adam editörlerine dedi ki son arc'ıma giriyorum, seriyi bitireceğim. zaten yıllardır satışları dipte olan fakat bir zamanlar sahip olduğu popülaritesine saygıdan dolayı bu istek kabul edilid. ağustos 2016'ya kadar bitir tarihi verildi. ki son arc'ın 200 bölüm olduğunu hesap edersek gayet de yeterli bir süre bu.

    ama kubo ne yaptı? saçma sapan pacing'de hikayeler yazmaya, içerik olmayan bölümlerini sıralamaya, gereksizlik içinde yüzmeye devam etti. vakit temmuz 2016 olunca da 'ıı edötör efendi, ben bitiremedim galiba, bana süre verir misiniz' diye mıymıylanmaya başladı fakat editörler bu isteğini reddedince 15 temmuz gibi açıklanan notice'i gördük. bleach'in 5 bölümü kaldı ve bu volume son volume olacak.

    bleach hakkında yorum yapacak değilim. zaten bir 8 senedir çok kötü. gittikçe de kötüleşiyor. japonya'da popülaritesi yerin dibine kadar düşsüyse de international olarak sevilen bir seri olduğu için ve vaktindeki kazamış olduğu sükseden dolayı durumuna göz yumuluyordu sadece.

    fakat kubo o kadar beceriksiz, ön görüsüz bir yazar ki planlamadan yoksun, yaz babam yaz mantığıyla hareket ettiği için saçma sapan karakterlerin savaşını uzatarak screen time'ımdan yedi ve adam akıllı bir son bile yazamadı. internetlerde dolaşıyor dünya kadar chechklist var hikayede tamamlanmayan ve gördüğümüz aptal karakterlerden ve karakter quirklerden çok daha fazla önemli bunlar.

    bleach, naruto gibi devam edir mi? sorusuna ise cevabım hayır. kishi de ne kadar eleştiri altında kalsa da naruto'nun popülaritesi son zamanlara kadar yüksekti. boruto bu yüzden devam edebiliyor. bu milking mantığıyla hareket ediyor tabii ki.
389 entry daha
hesabın var mı? giriş yap